Το πρώτο πέμπτης γενιάς ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος Su-57 είναι έτοιμο να παραδοθεί

ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ TASS 

Το πρώτο πέμπτης γενιάς μαχητικό Su-57 είναι έτοιμο να παραδοθεί στα Ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση, η Ρωσική Αεροδιαστημική Δύναμη πρόκειται να λάβει 76 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57 έως το 2028

KOMSOMOLSK-ON-AMUR /Περιοχή Khabarovsk / Ρωσικό πρακτορείοTASS/.Το πρώτο πέμπτης γενιάς αεριωθούμενο μαχητικό Su-57 σειριακής παραγωγής είναι έτοιμο να παραδοθεί στη Ρωσική αεροδιαστημική δύναμη,  δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko.


Όσον αφορά το πρόγραμμα δημιουργίας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, μπορούμε να δούμε μαζί ότι το πρώτο σειριακής παραγωγής αεροσκάφος Su-57,   είναι πράγματι έτοιμο για την παράδοσή του στο στράτευμα. Θα παραδοθεί στην Αεροδιαστημική Δύναμη πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους ", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μετά την επίσκεψή του στην Αεροπορική Επιχείρηση Komsomolsk-on-Amur, η οποία κατασκευάζει τα πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας.

 "Του χρόνου, αναμένουμε να πάρουμε άλλο ένα τέτοιο αεροπλάνο  και ακολούθως η παραγωγή του θα αυξηθεί πολλαπλά", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση, η Ρωσική Αεροναυτική Δύναμη πρόκειται να λάβει 76 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς μέχρι το 2028, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Το Su-57 είναι ένα πέμπτης γενιάς μαχητικό  πολλαπλών ρόλων  σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους αέρος, εδάφους και ναυτικούς στόχους.Το αεριωθούμενο αεροσκάφος Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, μπορεί να αναπτύξει υπερηχητική ταχύτητα πτήσης και εξοπλίζεται με τον πιο προηγμένο ραδιο-ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού υπολογιστή επί του σκάφους (το λεγόμενο ηλεκτρονικό δεύτερο πιλότο ), το σύστημα ραντάρ απλωμένο σε όλο το σώμα του και μερικές άλλες καινοτομίες,ειδικότερα οπλισμό τοποθετημένο μέσα στην άτρακτο του.

Το Su-57 βγήκε στον ουρανό για πρώτη φορά στις 29 Ιανουαρίου 2010. Σε σύγκριση με τους προκατόχους του, το Su-57 συνδυάζει τις λειτουργίες ενός επιθετικού αεροσκάφους και ενός αεριοθούμενου μαχητικού  ενώ η χρήση σύνθετων υλικών και τεχνολογιών καινοτομίας και η αεροδυναμική διαμόρφωση του  εξασφαλίζει το χαμηλό ίχνος ραντάρ και υπέρυθρης υπογραφής.

Ο οπλισμός του αεροσκάφους θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα υπερηχητικούς πυραύλους. Το πέμπτης γενιάς μαχητικό πτήσης  έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε συνθήκες μάχης στη Συρία.

https://tass.com/defense/1087711


Το πρώτο πέμπτης γενιάς ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος Su-57 είναι έτοιμο να παραδοθεί


#πέμπτης #γενιάς #ρωσικο #μαχητικό #αεροσκάφος #Su-57 #σουχόι το #καλυτερο #πολεμικο #αεροπλανο του #κοσμου #stealth #Ελλάδα #Ρωσία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις