Ελλάδα - Τουρκία - φόβαται τους Scalp naval στις νέες φρεγάτες Belh@ra #...







H MBDA ανέπτυξε μια παραλλαγή για το γαλλικό ναυτικό, που ονομάζεται Missile de Croisière Naval (MdCN), για τις φρεγάτες FREMM πολλαπλών χρήσεων από το 2015 και στα υποβρύχια της Barracuda από το 2018, χρησιμοποιώντας την έκδοση A70 του εκτοξευτήρα Sylver. Δεδομένου ότι το βλήμα δεν εκτοξεύεται από αεροπλάνο, όπως το SCALP EG / Storm Shadow, έχει συμπεριληφθεί και ένας ενισχυτής. Για να φτάσει στα επίπεδα του BGM-109 Tomahawk, το εύρος του MdCN (αρκετά πάνω από 1000 χλμ.) είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το SCALP EG/ Storm Shadow. Τα μικρότερα υποβρύχια της κατηγορίας Scorpène μπορούν επίσης να φέρουν τον πυραύλο MdCN.


Η Γαλλία διέταξε αρχικά 50 MdCN για τις φρεγάτες FREMM το 2006 και η παράδοση αναμενόταν το 2012. Άλλοι 100 πύραυλοι παραγγέλθηκαν το 2009, μαζί με 50 για τα σχεδιαζόμενα υποβρύχια της κατηγορίας Barracuda. Το έργο κόστισε 1,2 δισ. Ευρώ (FY2011) για 200 ​​βλήματα με κόστος μονάδας € 2,48 εκατ. ή € 6 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ανάπτυξης.

Η δοκιμή πρώτης πτήσης MdCN από κάθετο εκτοξευτή πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2010 και η πρώτη δοκιμή εκτόξευσης υποβρυχίων πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2011.



Το MdCN χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Δαμασκού και της Χόμς τον Απρίλιο του 2018 εναντίον εικαζόμενου εργοστασίου παραγωγής χημικών όπλων της Συρίας, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τους εννέα πυραύλους EG Scalp που εκτοξεύθηκαν από γαλλικά αεροσκάφη, οι φρεγάτες FREMM Aquitaine, Provence και Languedoc έριξαν τρεις πυραύλους MdCN.
Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Storm_S...
#βεληνεκές #Ελλάδα #Τουρκία #Belh@ra #Belharra #επίθεση #φρεγάτα #οπλισμός #Greece

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις